Rodzina Cagliari
1895
W wieku zaledwie 20 lat, Ambrogio Cagliari opuścił rodzinną wioskę, w której nie miał przyszłości
i dostał się na łódź do Ameryki Południowej. W Brazylii znalazł pracę na hacjendzie kawy.
Najpierw jako prosty robotnik rolny. Dzięki ciężkiej pracy szybko awansował na brygadzistę
i nauczył się sztuki wyboru, prażenia i mieszania kawy - umiejętności,
które były przydatne dla niego w późniejszych latach.
Dzięki dalszej ciężkiej pracy stał się ekspertem w temacie kawy,
a w 1907 roku został wysłany do Francji przez rząd brazylijski, do reprezentowania
i promowania brazylijskiej kawy w Europie.
Caffè Cagliari - doskonałość w filiżance
Sklep
Superoro
Ta specjalna, wysokiej jakości mieszanka, jest rezultatem ponad stuletniego doświadczenia rodziny Cagliari wspartego ogromną wiedzą ekspertów. Do tej mieszanki wybierane są kawy najlepszego pochodzenia. Arabika i robusta wypalane są osobno, co pozwala dobrać temperaturę i czas palenia najlepsze dla każdej z odmian kaw.
Sklep
Espresso Bar
Ta mieszanka jest wynikiem naszego stuletniego doświadczenia i selekcji naszych kiperów z ziaren najlepszych kaw, z których każda jest doskonale palona oddzielnie. Dopiero wtedy są mieszane według naszych własnych starych wypróbowanych receptur, gwarantujących zrównoważony i niezmienny poziom jakości.
Sklep
Kontakt
CAFFE CAGLIARI ESPRESSOVET
DAGNA BIERNACKA
biuro@kawacaffecagliari.pl
Dystrybucja w Polsce 572 158 444